Helsinki Zen Center

UUTISIA

Teemeditaatio 28.3.

Korkealuokkaista teetä ja hiljaista meditaatiota Helsinki Zen Centerissä. Martti Tenhola ja Ville Sorsa teepalvelu Suvanteesta sekä Mitra Virtaperko Helsinki Zen Centeristä järjestävät meditatiivisen teeillan lauantaina 28.3.2015 klo 18-19. •  Lue lisää

Vesak ja jukai

Vesak-juhlaa vietetään zendolla 28.5. Samalla järjestetään jukai-seremonia. Lisätietoa päivitetään tälle sivulle. •  Lue lisää

Pitkä johdantokurssi perjantaisin 13.2.-20.3.

Zen on vuosisatainen polku läsnäolon syventämiseen, merkityksellisyyden löytämiseen sekä elämän suurten kysymysten oivaltamiseen. Zazen, zen-meditaatio on täydellisen läsnäolon harjoittelua. •  Lue lisää

Retriitti Lammilla / Retreat in Lammi

 Helsinki Zen Centerin viikonloppuretriitti Lammilla / weekend retreat in Lammi 24.4-26.4.2015 •  Lue lisää

Zazenkai

Seuraavat zazenkait järjestetään 19.4. ja 17.5. Lisätietoa päivitetään tälle sivulle. •  Lue lisää

Seuraava johdantokurssi

Seuraavat lyhyet johdantokurssit pidetään 18.4. ja 16.5. Lisätietoa päivitetään tälle sivulle. •  Lue lisää

Kapleaun perimyslinja

Zen-traditio säilyy sukupolvelta toiselle henkilökohtaisen opetuksen kautta. Kun oppilas on kypsä opettamaan, hänen opettajansa antaa siihen suosituksen. Nuorempi opettaja väistämättä tuo opetukseen henkilökohtaisen vivahteensa, joskus radikaalinkin. Näin zen-traditioon on syntynyt perimyslinjoja tai sukupuita.

Perimyslinjan opettajia
Perimyslinjan opettajia. Takarivissä Gerardo Gally Sensei (Meksiko), Sante Poromaa Roshi, Sevan Ross Sensei (Chicago) ja Robert Goldmann Sensei (Saksa). Eturivissä Amala Wrightson Sensei (Uusi-Seelanti), Bodhin Kjolhede Roshi ja Kanja Odland Roshi.

Rinzai- ja soto- linjat ovat tunnetuimpia ja noin 1000 vuotta vanhoja. Tässä yksityiskohtaisempi zen-traditioiden sukupuu. Meidän perimyslinjamme on osa Harada-Yasutani linjaa.

Buddhalaisuus Suomessa

Suomessa on useita buddhalaisia ryhmiä joista kourallinen zen-buddhalaisia. Muiden perimyslinjamme ryhmien yhteystiedot löydät Perimyslinjamme yhteystiedot -sivulta.

Teemme yhteistyötä muiden buddhalaisten ryhmien kanssa mm. Suomen Buddhalaisen Unionin kautta.

Buddhalaisia ryhmiä Suomessa
Buddhalaisia ryhmiä Suomessa. Helsinki Zen Centerin perimyslinja merkitty punaisella. SBU:n jäsenet on kuvassa lihavoitu.