Helsinki Zen Center

UUTISIA

Vesak ja jukai 28.5.

Tervetuloa viettämään Buddhan syntymäjuhlaa, vesakia, sekä sen jälkeen jukaita torstaina 28.5. klo 18 alkaen. Juhliin ovat tervetulleita kaikki sanghan jäsenet perheineen ja ystävineen. •  Lue lisää

Kesätalkoot 31.5.

Zendollamme järjestetään kesäiset siivoustalkoot sunnuntaina 31.5. klo 11-16. Ohjelmassa on ikkunoiden pesua, yleistä siistimistä, piknik-ateriointia ja yhteisöllistä viihtymistä. Talkoiden jälkeen voi jäädä klo 17 alkavaan iltaistumiseen. •  Lue lisää

Lyhyt johdantokurssi 3.6.

Keskiviikkona 3.6.2015 kello 10-14:30 •  Lue lisää

Zazenkai 7.6.

Sunnuntaina 7.6.2015 järjestetään zazenkai, koko päivän istuminen, klo 12:00- 19:00. •  Lue lisää

Aloittelijoiden retriitit/beginners' retreats 26.-30.6. & 15.-19.7.

  •  Lue lisää

Taiteiden Yö 20.8.

Helsinki Zen Center osallistuu jälleen tänäkin vuonna Taiteiden Yöhön torstaina 20.8. Järjestämme illan mittaan pikajohdantoja perinteiseen zen-meditaatioon, zazeniin. Samalla on mahdollisuus tutustua toimintaamme ja nauttia kuppi teetä. Tarkempaa infoa lähempänä. •  Lue lisää

Kapleaun perimyslinja

Zen-traditio säilyy sukupolvelta toiselle henkilökohtaisen opetuksen kautta. Kun oppilas on kypsä opettamaan, hänen opettajansa antaa siihen suosituksen. Nuorempi opettaja väistämättä tuo opetukseen henkilökohtaisen vivahteensa, joskus radikaalinkin. Näin zen-traditioon on syntynyt perimyslinjoja tai sukupuita.

Perimyslinjan opettajia
Perimyslinjan opettajia. Takarivissä Gerardo Gally Sensei (Meksiko), Sante Poromaa Roshi, Sevan Ross Sensei (Chicago) ja Robert Goldmann Sensei (Saksa). Eturivissä Amala Wrightson Sensei (Uusi-Seelanti), Bodhin Kjolhede Roshi ja Kanja Odland Roshi.

Rinzai- ja soto- linjat ovat tunnetuimpia ja noin 1000 vuotta vanhoja. Tässä yksityiskohtaisempi zen-traditioiden sukupuu. Meidän perimyslinjamme on osa Harada-Yasutani linjaa.

Buddhalaisuus Suomessa

Suomessa on useita buddhalaisia ryhmiä joista kourallinen zen-buddhalaisia. Muiden perimyslinjamme ryhmien yhteystiedot löydät Perimyslinjamme yhteystiedot -sivulta.

Teemme yhteistyötä muiden buddhalaisten ryhmien kanssa mm. Suomen Buddhalaisen Unionin kautta.

Buddhalaisia ryhmiä Suomessa
Buddhalaisia ryhmiä Suomessa. Helsinki Zen Centerin perimyslinja merkitty punaisella. SBU:n jäsenet on kuvassa lihavoitu.