Helsinki Zen Center

UUTISIA

Retriitti Lammilla / Retreat in Lammi 24-26.4.2015

 Helsinki Zen Centerin viikonloppuretriitti Lammilla / weekend retreat in Lammi 24.4-26.4.2015 •  Lue lisää

Lyhyt johdantokurssi 16.5

Pidämme lyhyen johdantokurssin zeniin lauantaina 16.5.2015 klo 12:00-16:30.  Zen on vuosisatainen polku läsnäolon syventämiseen, merkityksellisyyden löytämiseen sekä elämän suurten kysymysten oivaltamiseen. Zazen, zen-meditaatio on täydellisen läsnäolon harjoittelua.  Johdantokurssi antaa valmiud… •  Lue lisää

Zazenkai 17.5.

Sunnuntaina 17.5.2015 järjestetään zazenkai, koko päivän istuminen, klo 12:00- 19:00. •  Lue lisää

Vesak ja jukai 28.5.

Vesak-juhlaa vietetään zendolla 28.5. Samalla järjestetään jukai-seremonia. Lisätietoa päivitetään tälle sivulle. •  Lue lisää

Kapleaun perimyslinja

Zen-traditio säilyy sukupolvelta toiselle henkilökohtaisen opetuksen kautta. Kun oppilas on kypsä opettamaan, hänen opettajansa antaa siihen suosituksen. Nuorempi opettaja väistämättä tuo opetukseen henkilökohtaisen vivahteensa, joskus radikaalinkin. Näin zen-traditioon on syntynyt perimyslinjoja tai sukupuita.

Perimyslinjan opettajia
Perimyslinjan opettajia. Takarivissä Gerardo Gally Sensei (Meksiko), Sante Poromaa Roshi, Sevan Ross Sensei (Chicago) ja Robert Goldmann Sensei (Saksa). Eturivissä Amala Wrightson Sensei (Uusi-Seelanti), Bodhin Kjolhede Roshi ja Kanja Odland Roshi.

Rinzai- ja soto- linjat ovat tunnetuimpia ja noin 1000 vuotta vanhoja. Tässä yksityiskohtaisempi zen-traditioiden sukupuu. Meidän perimyslinjamme on osa Harada-Yasutani linjaa.

Buddhalaisuus Suomessa

Suomessa on useita buddhalaisia ryhmiä joista kourallinen zen-buddhalaisia. Muiden perimyslinjamme ryhmien yhteystiedot löydät Perimyslinjamme yhteystiedot -sivulta.

Teemme yhteistyötä muiden buddhalaisten ryhmien kanssa mm. Suomen Buddhalaisen Unionin kautta.

Buddhalaisia ryhmiä Suomessa
Buddhalaisia ryhmiä Suomessa. Helsinki Zen Centerin perimyslinja merkitty punaisella. SBU:n jäsenet on kuvassa lihavoitu.