Helsinki Zen Center

UUTISIA

Mitra ja Juhani Yle Puheella

Mitra ja Juhani Helsinki Zen Centeristä kävivät tiistaina 22.11. Perttu Häkkisen vieraana Yle Puhe -kanavalla juttelemassa yleisiä ja erityisiä asioita zenistä. •  Lue lisää

Zendo 2/2016 ilmestynyt

Uusin Zendo-lehti on saapunut Helsinki Zen Centerille. Jäsenet voivat istumisen yhteydessä hakea omansa. •  Lue lisää

Lyhyt johdantokurssi 29.1.

Sunnuntaina 29.1.2017 klo 10:00 - 14:30. •  Lue lisää

Kaupunkiretriitti / City Retreat 3.-5.2.

Helsinki Zen Center järjestää kaupunkiretriitin 3.-5.2.2017. Retriitin ohjaa traditiomme zen-pappi Dharman Ödman. •  Lue lisää

Retriitti Lammilla / Retreat in Lammi 24.-26.3.

Helsinki Zen Center järjestää viikonloppuretriitin Lammilla Kataloisten koululla 24.-26.3.2017 zenpappi Sangen Salon johdolla. •  Lue lisää

Kapleaun perimyslinja

Zen-traditio säilyy sukupolvelta toiselle henkilökohtaisen opetuksen kautta. Kun oppilas on kypsä opettamaan, hänen opettajansa antaa siihen suosituksen. Nuorempi opettaja väistämättä tuo opetukseen henkilökohtaisen vivahteensa, joskus radikaalinkin. Näin zen-traditioon on syntynyt perimyslinjoja tai sukupuita.

Perimyslinjan opettajia
Perimyslinjan opettajia. Takarivissä Gerardo Gally Sensei (Meksiko), Sante Poromaa Roshi, Sevan Ross Sensei (Chicago) ja Robert Goldmann Sensei (Saksa). Eturivissä Amala Wrightson Sensei (Uusi-Seelanti), Bodhin Kjolhede Roshi ja Kanja Odland Roshi.

Rinzai- ja soto- linjat ovat tunnetuimpia ja noin 1000 vuotta vanhoja. Tässä yksityiskohtaisempi zen-traditioiden sukupuu. Meidän perimyslinjamme on osa Harada-Yasutani linjaa.

Buddhalaisuus Suomessa

Suomessa on useita buddhalaisia ryhmiä joista kourallinen zen-buddhalaisia. Muiden perimyslinjamme ryhmien yhteystiedot löydät Perimyslinjamme yhteystiedot -sivulta.

Teemme yhteistyötä muiden buddhalaisten ryhmien kanssa mm. Suomen Buddhalaisen Unionin kautta.

Buddhalaisia ryhmiä Suomessa
Buddhalaisia ryhmiä Suomessa. Helsinki Zen Centerin perimyslinja merkitty punaisella. SBU:n jäsenet on kuvassa lihavoitu.