Helsinki Zen Center

UUTISIA

Lyhyt johdantokurssi

 Sunnuntaina 23.11. klo 12-16 •  Lue lisää

Pitkä johdantokurssi perjantaisin 7.11.-12.12.

Zazen antaa energiaa kaamoksen pimeydessä. Johdantotapaaminen perjantaisin on hyvä aloitus viikonlopulle. •  Lue lisää

Meditaatiivinen cupola-konsertti la 15.11. klo 18:00 !UUSI AIKA!!

Illan ohjelmassa noin 20 minuutin hiljainen meditaatio, joka sopii aloittelijallekin. Sitä seuraa improvisaatioon perustuva 30-45 minuutin cupola-konsertti. •  Lue lisää

Daisan syksyllä 2014 / fall 2014

Henkilökohtaista ohjausta on tarjolla syksyllä seuraavina päivinä. / Private instruction is available on the following days during the fall. •  Lue lisää

Yleisömenestys taiteiden yössä

Tarjoilimme 300 kuppia teetä, minijohdannon yli 200 ihmiselle, ja yleisöluennon noin sadalle. •  Lue lisää

Kapleaun perimyslinja

Zen-traditio säilyy sukupolvelta toiselle henkilökohtaisen opetuksen kautta. Kun oppilas on kypsä opettamaan, hänen opettajansa antaa siihen suosituksen. Nuorempi opettaja väistämättä tuo opetukseen henkilökohtaisen vivahteensa, joskus radikaalinkin. Näin zen-traditioon on syntynyt perimyslinjoja tai sukupuita.

Perimyslinjan opettajia
Perimyslinjan opettajia. Takarivissä Gerardo Gally Sensei (Meksiko), Sante Poromaa Roshi, Sevan Ross Sensei (Chicago) ja Robert Goldmann Sensei (Saksa). Eturivissä Amala Wrightson Sensei (Uusi-Seelanti), Bodhin Kjolhede Roshi ja Kanja Odland Roshi.

Rinzai- ja soto- linjat ovat tunnetuimpia ja noin 1000 vuotta vanhoja. Tässä yksityiskohtaisempi zen-traditioiden sukupuu. Meidän perimyslinjamme on osa Harada-Yasutani linjaa.

Buddhalaisuus Suomessa

Suomessa on useita buddhalaisia ryhmiä joista kourallinen zen-buddhalaisia. Muiden perimyslinjamme ryhmien yhteystiedot löydät Perimyslinjamme yhteystiedot -sivulta.

Teemme yhteistyötä muiden buddhalaisten ryhmien kanssa mm. Suomen Buddhalaisen Unionin kautta.

Buddhalaisia ryhmiä Suomessa
Buddhalaisia ryhmiä Suomessa. Helsinki Zen Centerin perimyslinja merkitty punaisella. SBU:n jäsenet on kuvassa lihavoitu.