Helsinki Zen Center

UUTISIA

Zendo 2/2015 ilmestynyt

Uusin Zendo-lehti on saapunut Helsinki Zen Centerille. Jäsenet voivat istumisen yhteydessä hakea omansa. •  Lue lisää

Dharmaa teepöydässä

Syksyn uutuutena alkaneet "Dharmaa teepöydässä" -keskustelut jatkuvat jälleen vuoden 2016 puolella. •  Lue lisää

Sante-roshi Helsingissä 27.-28.2.

Sante-roshi vierailee Helsingissä 27.-28.2.2016. Viikonlopun aikana on tarjolla istumista, Sante-roshin dokusan ja teisho. •  Lue lisää

Lyhyt johdantokurssi 5.3.

Lauantaina 5.3.2016 kello 09:30-14:00  •  Lue lisää

Zazenkai 6.3.

Sunnuntaina 6.3.2016 järjestetään zazenkai, koko päivän istuminen, klo 12:00- 19:00. •  Lue lisää

Introduction to Zen in English Mar 12th

Helsinki Zen Center will be giving an introductory workshop on traditional Zen Buddhist meditation, or zazen, on Saturday, March 12th 2016, 12:00 - 16:00. The location is Kalevankatu 4, Helsinki. •  Lue lisää

Retriitti Lammilla / Retreat in Lammi 1.-3.4.

Helsinki Zen Center järjestää viikonloppuretriitin Lammilla Kataloisten koululla 1.-3.4.2016 zenpappi Dharman Ödmanin johdolla. •  Lue lisää

Kapleaun perimyslinja

Zen-traditio säilyy sukupolvelta toiselle henkilökohtaisen opetuksen kautta. Kun oppilas on kypsä opettamaan, hänen opettajansa antaa siihen suosituksen. Nuorempi opettaja väistämättä tuo opetukseen henkilökohtaisen vivahteensa, joskus radikaalinkin. Näin zen-traditioon on syntynyt perimyslinjoja tai sukupuita.

Perimyslinjan opettajia
Perimyslinjan opettajia. Takarivissä Gerardo Gally Sensei (Meksiko), Sante Poromaa Roshi, Sevan Ross Sensei (Chicago) ja Robert Goldmann Sensei (Saksa). Eturivissä Amala Wrightson Sensei (Uusi-Seelanti), Bodhin Kjolhede Roshi ja Kanja Odland Roshi.

Rinzai- ja soto- linjat ovat tunnetuimpia ja noin 1000 vuotta vanhoja. Tässä yksityiskohtaisempi zen-traditioiden sukupuu. Meidän perimyslinjamme on osa Harada-Yasutani linjaa.

Buddhalaisuus Suomessa

Suomessa on useita buddhalaisia ryhmiä joista kourallinen zen-buddhalaisia. Muiden perimyslinjamme ryhmien yhteystiedot löydät Perimyslinjamme yhteystiedot -sivulta.

Teemme yhteistyötä muiden buddhalaisten ryhmien kanssa mm. Suomen Buddhalaisen Unionin kautta.

Buddhalaisia ryhmiä Suomessa
Buddhalaisia ryhmiä Suomessa. Helsinki Zen Centerin perimyslinja merkitty punaisella. SBU:n jäsenet on kuvassa lihavoitu.