Helsinki Zen Center

UUTISIA

Kesän aikataulu 22.6.-16.8.

Helsinki Zen Center siirtyy juhannuksen jälkeen kesäaikatauluun, jolloin viikko-ohjelmassa on tavallista vähemmän istumisia. Normaaliin aikatauluun palaamme jälleen elokuun loppupuoliskolla. •  Lue lisää

Taiteiden Yö 20.8.

Helsinki Zen Center osallistuu jälleen tänäkin vuonna Taiteiden Yöhön torstaina 20.8. Järjestämme illan mittaan pikajohdantoja perinteiseen zen-meditaatioon, zazeniin. Samalla on mahdollisuus tutustua toimintaamme ja nauttia kuppi teetä. Tarkempaa infoa lähempänä. •  Lue lisää

Lyhyt johdantokurssi 29.8.

Lauantaina 29.8.2015 kello 12-16:30 •  Lue lisää

Metsäzazenkai Nuuksiossa 5.9.

  •  Lue lisää

Kapleaun perimyslinja

Zen-traditio säilyy sukupolvelta toiselle henkilökohtaisen opetuksen kautta. Kun oppilas on kypsä opettamaan, hänen opettajansa antaa siihen suosituksen. Nuorempi opettaja väistämättä tuo opetukseen henkilökohtaisen vivahteensa, joskus radikaalinkin. Näin zen-traditioon on syntynyt perimyslinjoja tai sukupuita.

Perimyslinjan opettajia
Perimyslinjan opettajia. Takarivissä Gerardo Gally Sensei (Meksiko), Sante Poromaa Roshi, Sevan Ross Sensei (Chicago) ja Robert Goldmann Sensei (Saksa). Eturivissä Amala Wrightson Sensei (Uusi-Seelanti), Bodhin Kjolhede Roshi ja Kanja Odland Roshi.

Rinzai- ja soto- linjat ovat tunnetuimpia ja noin 1000 vuotta vanhoja. Tässä yksityiskohtaisempi zen-traditioiden sukupuu. Meidän perimyslinjamme on osa Harada-Yasutani linjaa.

Buddhalaisuus Suomessa

Suomessa on useita buddhalaisia ryhmiä joista kourallinen zen-buddhalaisia. Muiden perimyslinjamme ryhmien yhteystiedot löydät Perimyslinjamme yhteystiedot -sivulta.

Teemme yhteistyötä muiden buddhalaisten ryhmien kanssa mm. Suomen Buddhalaisen Unionin kautta.

Buddhalaisia ryhmiä Suomessa
Buddhalaisia ryhmiä Suomessa. Helsinki Zen Centerin perimyslinja merkitty punaisella. SBU:n jäsenet on kuvassa lihavoitu.