Tampere Zen ry
 

UUTISIA

Zazenkai sunnuntaina 30.9.2018

Sangen-sensei vierailee TZC:llä sunnuntaina 30.9. Päivän ohjelma on seuraava: •  Lue lisää

Johdantokurssi zazeniin 23.9.2018

Sunnuntaina 23.9. klo 13 - 16.30. •  Lue lisää

Zazenkai sunnuntaina 2.9.2018

Helsinki Zen Centerin zenpappi Mitra Virtaperko tulee dharmavieraaksemme sunnuntaina 2.9. •  Lue lisää

Zazenkai sunnuntaina 26.8.2018

Saamme Sangen-sensein dharmavieraaksemme su 26.8. •  Lue lisää

Johdantokurssi zazeniin 16.8.2018

Torstaina 16.8. klo 18 - n. 21. •  Lue lisää

Sensei Sangen Salo, Suomen ensimmäinen zenopettaja

  •  Lue lisää

Tilojamme vuokralle

Vuokraamme tilojamme eheyttävän toiminnan parissa työskenteleville ammattilaisille ja ryhmille. Tilassa voi järjestää myös ryhmätapahtumia, esim. joogaa tai itämaista liikuntaa, erilaisia kursseja. •  Lue lisää

Tampere Zen Center on zenbuddhalainen harjoituskeskus Tampereen keskustassa. Järjestämme 2–3 kertaa viikossa ohjattua zenmeditaatiota eli zazenia, säännöllisesti zazenkaita eli kokopäiväistumisia sekä zenpappien dharmavierailuja. Voit tutustua toimintaamme osallistumalla johdantokurssille ja halutessasi liittyä jäseneksi. Retriittikeskuksessamme Zengårdenissa Ruotsissa on mahdollista osallistua pidemmille retriiteille, sekä halutessasi syventää harjoitusta myös asua temppeliolosuhteissa.


Kotisivun grafiikka

Harjoitamme zenmeditaatiota yhteydessä elävään traditioon, Pohjois-Euroopassa toimivaan Zenbuddhistiska Samfundetiin. Opettajamme ovat Sangen Salo sensei sekä Zenbuddhistiska Samfundetin johtajat Sante Poromaa roshi ja Kanja Odland roshi. Noudatamme japanilaisen Sogaku Harada Roshin perustamaa perimyslinjaa, jonka Philip Kapleau Roshi on tuonut länteen.

Zen on henkinen harjoitus, jossa opettajat ovat sukupolvien ajan ohjanneet oppilaita oivaltamaan itse. Sana zen on japaninkielinen muunnos sanskriitin sanasta "dhyana", meditaatio. Zenmeditaatio hiljentää mielen rentoon, luonnolliseen ja valppaaseen tilaan. Silloin on mahdollista herätä tähän hetkeen ja todellisuuteen. Japaniksi tätä heräämistä kutsutaan nimellä kensho, "nähdä todellinen olemuksensa" tai "nähdä maailma sellaisena kuin se on".

Parhaiten pääset mukaan tulemalla johdantokurssille. Myös zazenopas sisältää perusteet harjoittamiselle. Facebook-sivultamme löytyy lisää ajankohtaisia tapahtumia ja uutisia.